Over ons

Filosofie

De ontwerp filosofie van Interieurarchitect DeKort is duidelijk, hij zegt daar zelf over:

Er is wel eens iemand geweest, die tegen mij zei, jij benadert alles zo technisch.

Hij vervolgt:

Dat is ook exact waar het in zit, zorg dat je niet alleen een esthetische of academische opleiding hebt.
Maar maak ook kennis met diverse vak disciplines zoals, de meubelmaker, de stoffeerder en niet te vergeten de bouwwereld.
In mijn jonge jaren heb ik dan ook eigenhandig als ambachtsman in enkele van deze disciplines  gewerkt, opleidingen gevolgd en vakdiploma’s behaald.
Tot op de dag van vandaag heb ik daar een enorme steun aan, je bent daardoor in staat om als ontwerper ook de haalbaarheid de uitvoerbaarheid op de juiste wijze in te schatten.
Bij het ontwerpen leg ik de lat ook erg hoog en maak plannen die streven naar een hoogst haalbaar resultaat.
Tot op zekere hoogte kun je altijd nog bijsturen als een ontwerp financieel niet haalbaar zou blijken.

Ik heb nog altijd meer fantasie als mijn opdrachtgever en probeer daarmee hem net iets verder te krijgen als hij zelf denkt, enkel ten gunste van een beter verantwoord resultaat.
Uiteraard heb ik altijd respect voor de wensen van de opdrachtgever, en probeer daar aan te beantwoorden.
Daarbij verlang ik ook dat hij zij meedenkt in de ontwerpfase, mij inspireert en vooral dat hij mij als designer met zeer veel expertise, ook als zodanig accepteert en respecteert.

Uit de interieurs die DeKort heeft ontworpen blijk ook dat hij niet iemand is ,die bezig is met de steeds wisselende trends te volgen. Hij zegt daarover:

Momenteel zijn we in een soort wegwerp cultuur ook in de bouw en het maken van interieur.
Met het idee je moet aan de heersende mode meedoen, anders hoor je er echt niet bij.
Terwijl het zoveel anders is feitelijk. het gebruik van je vakkennis zou er toe moeten leiden dat je opdrachtgever zichzelf als uniek persoon gaat ontdekken.
Daardoor kan ieder huis toch anders zijn maar wat men dan doet doe het dan goed en mooi. En goed en mooi gaat ook nog eens langer mee.
We moeten terug naar kwaliteit, naar het ambacht, vakmensen, schoonheid en duurzaamheid.
En tenslotte moeten de gemaakte ontwerpen goed worden uitgevoerd, alle neuzen dezelfde kant op, vergelijk mij maar als een dirigent van een orkest, die net als ik de juiste inzet en nuance aangeeft en alles overziet.